Om os


Vi startede i 2003 med at købe ældre biler op i Danmark og fik dem derefter repareret i Polen for efterfølgende at sælge dem igen i Danmark. Vi fik hurtigt så mange forespørgsler fra danskere, som gerne ville have deres egen bil repareret billigt i Polen, at vi valgte at stoppe med selv at opkøbe biler for at kunne formidle reparationer af biler. Den dag i dag formidler vi 30-50 bilreparationer om måneden og beskæftiger 8 værksteder.


Vi faldt hurtigt ud af, at der var mange andre sparemuligheder i Polen, men også at polakker er rigtig gode til polsk og ikke så gode til engelsk eller tysk. Vi opfandt derfor STETTIN Restaurant & Shopping GUIDE, som er en lille håndbog på dansk, engelsk og tysk. Formålet var at hjælpe udlændinge med selv at finde rundt i byen og opleve alle de gode restauranter og indkøbsmuligheder. Guiden var starten til formidling af alt, hvad der var godt og billigt i Polen og det udviklede sig hurtigt til en masse kerneområder.

2004 var et travlt år, hvor der vi startede op med tandbehandling og skønhedsoperationer samt virksomhedsregistrering. Vi hjalp flere virksomheder med at finde polske byggevirksomheder og polske håndværkere.

Det var primært til nybyggeri og derfor var det oplagt at vi startede en byggeafdeling, hvor vi fokuserede på renovering. Byggebranchen boomede på det tidspunkt i Norge og Danmark, så ”byggeafdelingen” blev hurtigt en af de største afdelinger. Told & Skat gjorde det dog ikke nemt for polske byggefirmaer. I 2006 valgte vi derfor at åbne RAINER ApS, hvor vi søgte forhåndsgodkendelse til at ansætte østeuropæere eller folk fra de nye EU lande og samtidig meldte vi os ind i Dansk Byggeri. Mange af vores håndværkere blev derefter tilbudt ansættelse direkte i Danmark og blev ansat i RAINER ApS til dansk overenskomst.

I slutningen af 2007 ramte krisen Danmark og det var specielt byggeriet det gik ud over. Vi kunne også mærke udvilklingen og måtte derfor finde nye veje. Vi startede derfor RAINER-Cleaning op, men det var ikke muligt at konkurrere, når vi skulle give overenskomsmæssig løn.

Fra 1. maj 2009 blev østaftalen ophævet. Det betød at det var muligt at ansætte medarbejdere til ikke overenskomsmæssig løn eller spare en del af de ekstra tillæg/omkostninger til arbejdsgiverforeninger m.m. som en overenskomsten medførte. Specielt "det grønne område" - gartnerier, landbrug m.m. fik stor gavn af dette, da indtjeningen her var så lav, at det dårligt kunne betale sig at drive dette erhverv i Danmark. Vi oprettede derfor rainer.dk S.M.B.A., så kunne kunne hjælpe disse brancher med god og billig arbejdskraft.rainer.dk S.M.B.A.

Røde Mellemvej 106
2300 København S  
CVR: DK 32 26 03 57
Salgsafdelingen: +45 43 33 21 55
E-mail: kontakt@rainer.dkRAINER

Księcia Bogusława X 45/8
70-440 Szczecin
NIP: PL 852 243 64 85
CVR: DK 12 33 41 25
Salgsafdelingen: +48 91 4337087
E-mail: kontakt@rainer.dk